Over mij

Wie is Karel Bijsterbosch en wat doe ik met Welgeorganiseerd voor jou?

Wie ben ik

Ik ben Karel Bijsterbosch en ik woon in het mooie Overijsselse Vechtdal.
Na mooie en leerzame jaren in loondienst, ben ik op 1 januari 2017 mijn eigen bedrijf begonnen. Onder de naam ‘Welgeorganiseerd’ ben ik Ondernemerscoach en Professional Organizer voor de zakelijke markt.

“Ik geloof erin dat het voor iedere werkende mens, en zeker voor een zelfstandig ondernemer, van groot belang is dat hij een goed werkende methode hanteert, die hem structuur in zijn werkwijze biedt, zodat hij doelmatig en met plezier kan functioneren.”

In het verleden liet ik mij te vaak leiden door de waan van de dag en had ik regelmatig het onvoldane gevoel dat ik nooit klaar was en altijd te weinig had gedaan. Hoe hard ik ook werkte en hoeveel extra uren ik ook maakte. Sinds ik in 2008 structuur in mijn werkwijze heb aangebracht door met een slimme methode te werken, doe ik veel meer in minder tijd. Ik heb nu altijd overzicht over mijn werk en ervaar rust, plezier en voldoening.

Dat gun ik anderen ook. Daarom draag ik er graag aan bij dat de werkende mens slimmer met zijn tijd en zijn taken leert omgaan, zodat hij efficiënt, productief en plezierig werkt en overzicht en rust krijgt.

Door je een bij jou passende methode aan te leren, help ik je om effectiever en efficiënter te werken. Dat doe ik door je te coachen op het gebied van persoonlijke effectiviteit en efficiency, ondernemersvaardigheden en leiderschap.

Ik help onder andere mensen voor wie de werkdruk teveel is geworden en mensen die hun tijd optimaal willen benutten. Ik coach je naar een goed werkende methode die orde en structuur in je werkplek en je werkwijze brengt, waardoor je productiever wordt en overzicht en rust krijgt. Timemanagement, plannen en organiseren, effectief en efficiënt werken (slim werken) zijn woorden die in mijn praktijk veel voorkomen.

Dit doe ik voor iedere werkende mens, zowel voor zelfstandigen als voor mensen in loondienst. Ook vormt het de basis voor mijn begeleiding aan zelfstandige professionals.

Ik begeleid je een-op-een op je eigen werkplek. We zorgen er namelijk samen eerst voor dat je werkplek optimaal georganiseerd is.

Naast individuele begeleiding geef ik workshops, masterclasses en presentaties voor het bedrijfsleven en bijvoorbeeld ook voor ondernemersverenigingen. Ook geef ik gastlessen en workshops voor studenten.

“Laat je niet door de waan van de dag leiden, maar zorg ervoor dat je zelf aan het stuur zit. Zo werk je met overzicht en rust”

Begeleiding van startende en groeiende ondernemers

Ik coach startende ondernemers bij de start van hun bedrijf. Ik help je met de specifieke facetten waarmee je te maken krijgt en bij het opzetten van een structuur in je  werkwijze. Ik begeleid je om van idee, via plan naar actie te komen. Daarbij geef ik je een methode, waarmee je efficiënt werkt en waardoor je slim met je tijd en je middelen omgaat.

Ondernemers in de groeifase beginnen een grote druk op hun tijd te ervaren en worden vaak geleefd door de waan van de dag. Ik begeleid je met de specifieke facetten die een groeier tegenkomt. Ik help je om zelf de regie over je tijd en je taken te voeren, zodat je overzicht en rust behoudt en je je doelmatig met zinvolle dingen bezig kunt houden

Overweeg jij om voor jezelf te beginnen?

Ook is er een bijzondere doelgroep die ik graag help. Dat zijn de mensen die nog niet zijn gestart met een eigen bedrijf, maar die in een fase verkeren waarin ze de stap naar het zelfstandig ondernemerschap alleen nog maar overwegen. Ik merk namelijk dat er steeds meer mensen zijn die erover nadenken om voor zichzelf te beginnen, maar er nog over twijfelen of ze de sprong werkelijk gaan wagen.

Voor deze mensen heb ik een speciaal programma ontwikkeld. Hiermee maak je de beslissing om al dan niet te gaan starten een stuk makkelijker en weet je ook wat je als startende ondernemer te wachten staat.

Herken jij jezelf hierin? Lees dan hier verder.

Werknemer en je werk efficiënt organiseren?

Overzicht en structuur op je werkplek en in je werkwijze

Ook als je geen zelfstandig ondernemer bent, maar werknemer, dan zul je het herkennen: je hebt een ruwe planning voor je dag gemaakt, maar aan het einde van die dag constateer je dat er weinig van je plannen terecht is gekomen. Wat is er die dag dan wèl gebeurd? Hoe bereik je dat je hetgeen je had gepland juist wèl af krijgt? En hoe werk je efficiënt samen met je collega’s?

Ik geef je inzicht in de valkuilen die dagelijks op de loer liggen en die je productiviteit belemmeren. En natuurlijk leer ik je ermee om te gaan, zodat je wèl toekomt aan de taken die je je voorneemt. Ik leer je werken volgens een methode die bij je past en die zorgt voor overzicht en rust. Lees hier meer.

Mijn achtergrond

Ik ben veel jaren werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening. In commerciële functies, in adviesfuncties en als manager en leidinggevende. Ik heb gewerkt voor het assurantiebedrijf van een bank en ik was accountmanager levensverzekering bij een verzekeringsmaatschappij. Ik was regiomanager en vestigingsmanager bij verschillende intermediairbedrijven en formulemanager bij een serviceprovider in de financiële dienstverlening. Mijn laatste functie in loondienst was manager uitvaartzorg bij een grote landelijke uitvaartonderneming.

Met heel veel plezier heb ik daarbij altijd mensen begeleid en opgeleid, gecoacht en getraind, zowel intern als extern. Het geeft mij enorm veel voldoening als ik mensen zie groeien, succesvol zie zijn en met plezier hun werk zie doen.

Wat vindt een ondernemer belangrijk

Tijdens de bezoeken die ik in mijn loondienstperiode aan assurantie- en hypotheekkantoren bracht, merkte ik dat de kantooreigenaar veel liever over zijn onderneming sprak dan over vakinhoudelijke onderwerpen. Waarom was hij ondernemer geworden (wat bezielde hem), hoe zag hij het ondernemerschap en wat wilde hij bereiken? Ook ideeën en toekomstplannen en zelfs problemen en angsten die bij hem speelden, werden aan mij toevertrouwd. Mijn oprechte belangstelling voor hem als mens en ondernemer zorgden voor fijne en vaak zeer openhartige gesprekken.

In die gesprekken legde een ondernemer mij ook regelmatig zijn persoonlijke problemen voor. Ik merkte dat veel van hen een te hoge werkdruk ondervonden en vaak gefrustreerd waren over het gegeven dat ze door de waan van de dag werden geleefd. Dat ze de controle over hun tijd kwijt waren, veel te veel uren maakten en afgepeigerd het weekend ingingen. Die dagelijkse worsteling met de tijd en de ervaring dat ze veel te vaak niet toekomen aan de voor hun bedrijf belangrijke taken, breekt veel ondernemers op.

Behalve een luisterend oor, kon ik toen ook regelmatig hulp bieden om zijn probleem op te lossen. Ik merkte dat ik helemaal in mijn element was als ik hem tips kon geven om zijn werkwijze te optimaliseren, waardoor zijn werkdruk aanzienlijk werd verlaagd en hij méér kon doen in minder tijd.

Ik vind het geweldig om de kennis, de vaardigheden en de ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan, in te zetten bij de begeleiding van startende en groeiende ondernemers. Ik ken de problemen waar ze tegenaan lopen en ik zet mij graag in om een oplossing te bieden.

Behalve voor zelfstandig professionals doe ik dat ook voor werknemers die het moeilijk hebben, doordat de werkdruk te hoog is geworden of omdat ze niet weten hoe ze hun werk moeten plannen en organiseren. En vooral hoe ze hun tijd efficiënt moeten gebruiken.

Productiever werken

Het aanbrengen van focus en structuur zit van nature in mij. Ik zit graag zelf aan het stuur, zodat ik zelf kan bepalen waaraan ik mijn tijd en aandacht besteed. Dat doe ik door slim te werken. Dus: niet harder werken, maar slimmer werken. Ik begeleid mensen om slimmer en productiever te werken door beter met hun tijd en hun middelen om te gaan. Het woord timemanagement valt daarbij vaak, maar ik noem het liever het managen van je aandacht gedurende een bepaalde tijd.

Ik overtuig je ervan dat je nooit tijd tekort kunt komen. Het is immers een keihard gegeven dat een dag 24 uur heeft. Iedere dag opnieuw. Er zijn geen dagen met minder dan 24 uur, dus je kunt nooit tijd tekort komen. Als je denkt dat je tijd tekort komt, dan heb je taken teveel. Ik laat je graag zien hoe je slim met je tijd en prioriteiten omgaat.

Gerichte opleidingen time- en stressmanagement

In 2008 zei de directeur van het bedrijf waar ik toen formulemanager was tegen mij: ‘Jij bent goed in het aanbrengen van structuur.’ Dat vond ik fijn om te horen. Iets dat ik graag deed, viel blijkbaar ook positief op. Om mijn kennis en vaardigheden op dat gebied verder te vergroten, heb ik in dat jaar een bootcamp gevolgd bij MeerEffect. Daar heb ik leren werken met de methode van David Allen, gebaseerd op zijn bekende boek Getting Things Done. Aansluitend daarop bij Taco Oosterkamp geleerd hoe deze methode ook in te passen in Outlook.

In 2016 heb ik de opleiding tot Professional Organizer gevolgd bij de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers). Bij deze vereniging ben ik ook als lid aangesloten en ben ik actief binnen de Beroepseducatiecommissie en neem ik deel aan een intervisiegroep. Mede daardoor blijf ik altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van organizing en ontwikkel ik mijzelf ook doorlopend

Balans tussen werk en privé

Een belangrijk uitgangspunt voor mij is dat er een goede balans moet zijn tussen werk en het privéleven. Ik werk heel graag, maar ik vind het belangrijk om ook op andere manieren energie op te doen en om op de juiste momenten te ontspannen.

Ik geniet ervan om buiten te zijn. Wandelen en fietsen zijn mooie manieren om van het buitenleven te genieten. Ook houd ik erg van schilderkunst. Ik verdiep me daar graag in en kan me helemaal verliezen in een mooi museum. Wat ik ook graag doe, is het maken van wijnreizen naar Italië, Frankrijk en Duitsland. Niets zo leuk als een wijnboer bezoeken die je gepassioneerd over zijn wijnen kan vertellen. En dan zijn wijnen proeven en beoordelen. En er je kelder mee aanvullen natuurlijk 😉

Het juiste evenwicht in die balans tussen werk en privé maakt ook deel uit van mijn coaching.

Tot slot noem ik nog mijn passie voor muziek. Vroeger ook actief, maar tegenwoordig luister ik alleen nog heel graag naar muziek. Muziek emotioneert het ene moment en geeft energie op andere momenten. Voor mij geen dag zonder muziek. En wil je weten wat mijn guilty pleasure in relatie tot muziek is? Lees dan de blog die ik daarover heb geschreven.

Grip op tijd en taken

De door mij gevolgde trainingen, opleidingen en mijn eigen ervaringen bieden mij veel voordeel op het gebied van time- en stressmanagement en bij het organizen van mijn werkplek en mijn werkwijze. Alles lekker op orde en geen stress. Dit gun ik anderen ook en daarom help ik niet alleen zelfstandig professionals, maar iedere werkende mens om zijn leven op orde te krijgen en om grip op zijn tijd en zijn taken te krijgen. Ik lever graag een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling en het succes van een ander. Als iemand door mijn begeleiding optimaal kan werken en gelukkig wordt, dan geeft mij dat veel voldoening.

Wil je weten hoe mijn begeleiding wordt ervaren? Lees dan hier een aantal referenties van klanten.

Samenwerking

Ik geloof in de kracht van samenwerken. Daarom werk ik al geruime tijd met veel plezier samen met psycholoog Dianne Hofstee van Stars Psychologen. Onze samenwerking is een unieke combinatie van mentale begeleiding door een psycholoog en de praktische begeleiding van een professional organizer. Wij worden veelal ingezet in situaties waarbij de werkdruk ongezond hoog is geworden en er sprake is van randje burn-out of bij het vermoeden van een beperking als gevolg van een psychische oorzaak. We helpen je om je zelfbeeld te vergroten en je werkdruk te verlagen, zodat je weer plezier in je werk gaat ervaren.

Deze gebundelde combinatie van kennis, vaardigheden en ervaringen maakt onze begeleiding uniek en zeer waardevol voor de mensen die wij coachen. In voorkomende gevallen zetten wij onze gezamenlijke kennis en ervaring in. Onze begeleiding laat hele mooie resultaten zien.

Ook verzorgen wij samen masterclasses over slim omgaan met je tijd en je energie. We laten je daarbij zien hoe je brein werkt en hoe je ervoor zorgt dat je werkdruk niet oploopt. Ook begeleiden we mensen die al op het randje van een burn-out zitten. Neem contact op voor informatie over de mogelijkheden.

Verbinding

Mijn motto is: ‘Je kunt pas coachen als je verbinding hebt’. Eerst weten wie iemand is en wat hem drijft. Pas als je dát weet, heb je verbinding en dan kun je pas coachen.

Wil je met mij kennismaken en wil je weten wat ik voor jouw persoonlijke situatie kan betekenen?

Overweeg je om een eigen bedrijf te starten? Ga je starten of ben je net gestart? Of zit je al in de groeifase?

Loop je vast in de waan van de dag en de drukte van je werk? Lukt het niet meer om je werk in de daarvoor beschikbare tijd te doen? Is de werkdruk te hoog geworden en ligt een burn-out op de loer?

Wil je weten hoe jij ook je ideale situatie kunt bereiken? Bel of mail me dan! Je kunt natuurlijk ook het contactformulier op deze website gebruiken.

Ik help je graag, zodat ook jij kunt zeggen dat je Welgeorganiseerd bent.

Met een hartelijke groet, Karel Bijsterbosch

 
gratis E-book over organiseren

Gratis E-book

Het gratis E-book: ”De 10 beste tips om structuur in je bedrijf aan te brengen.” ontvangen? Vul het formulier in.