Over mij

Wie is Karel Bijsterbosch en wat doe ik met Welgeorganiseerd voor jou?

Ik ben Karel Bijsterbosch en ik woon in het mooie Overijsselse Vechtdal.
Structureren en organiseren loopt als een rode draad door mijn leven. Ik heb niet alleen een opgeruimd karakter, maar ook een opgeruimd huis en een opgeruimde werkplek zijn voor mij vanzelfsprekend.
Nee hoor, ik ben echt niet de hele dag aan het ordenen en opruimen, maar ik heb wel een aantal patronen, methodes en structuren in mijn leven, die mij extra tijd, gemak en rust bieden. Geen tijd en energie verspillen met zoeken naar spullen of papieren. Niet hoeven zoeken naar documenten op mijn computer, overzichtelijke to-do-lijstjes en (bijna) altijd een lege inbox. Het kost me geen moeite; het hoort van nature bij me. Het levert me tijd en overzicht op en daardoor kom ik toe aan de dingen die belangrijk zijn en houd ik mijn hoofd leeg.

Productiever werken

Deze manieren heb ik ook in mijn werkzame leven doorgevoerd. Organizen, time management en structuur aanbrengen in organisaties en in werkwijzen zijn vaardigheden die ik daarbij toepas. Ik begeleid mensen om slimmer en productiever te werken door beter met hun tijd en hun middelen om te gaan.

In Januari 2008 heb ik een bootcamp gevolgd bij MeerEffect. Daar heb ik leren werken met de methode van David Allen, gebaseerd op zijn bekende boek Getting Things Done. Aansluitend daarop bij Taco Oosterkamp geleerd hoe deze methode ook in te passen in Outlook.

Ook heb ik de opleiding tot Professional Organizer gevolgd bij de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers). Bij deze vereniging ben ik ook als lid aangesloten. Mede daardoor blijf ik altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van organizing.

Grip op tijd, taken en spullen

Deze trainingen en opleidingen bieden mij al jaren veel voordeel op het gebied van time management en werkplekorganizing. Alles lekker op orde en geen stress. Dit gun ik anderen ook en daarom help ik graag professionals en particulieren om hun leven op orde te krijgen en om grip op hun tijd, taken en spullen te krijgen. Ik lever graag een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling en het succes van een ander. Als iemand door mijn begeleiding productief en gelukkig wordt, dan geeft mij dat veel voldoening.

Onder de naam Welgeorganiseerd ondersteun ik zelfstandigen (vaak Zzp’ers), maar ook particulieren en mensen die bij grotere bedrijven en organisaties werkzaam zijn, om structuur aan te brengen, zodat ze overzicht krijgen en tijdwinst boeken. Productiviteit verhogen is daarbij een belangrijk doel. Rust, vrijheid en meer omzet zijn belangrijke resultaten.

Ik ben veel jaren werkzaam geweest in de financiële dienstverlening. In commerciële functies, in adviesfuncties en als manager en leidinggevende. Ik heb gewerkt voor een bank en voor een levensverzekeringsmaatschappij, voor intermediairbedrijven en tot slot als manager uitvaartzorg bij een grote landelijke uitvaartonderneming. Met heel veel plezier heb ik daarbij altijd mensen opgeleid, gecoacht en getraind. Het geeft mij enorm veel voldoening als ik mensen zie groeien, succesvol zie zijn en met plezier hun werk zie doen.

Verbinding

Ook zelf heb ik in die jaren veel trainingen en cursussen gevolgd. Altijd met het doel om mijzelf en mijn ambities beter te leren kennen en om mij verder te ontwikkelen. Gelukkig heb ik steeds de gelegenheid gehad om de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen en te gebruiken bij het coachen van medewerkers en klanten. Ook nu lees ik nog steeds graag over persoonlijke ontwikkeling en over het verder verbeteren van effectiviteit, efficiency en productiviteit.
Mijn motto is: ‘Je kunt pas coachen als je verbinding hebt’. Eerst weten wie iemand is en wat hem drijft. Pas als je dát weet, heb je verbinding en dan kun je pas coachen.

Een belangrijk uitgangspunt voor mij is dat er een goede balans moet zijn tussen werk en het privéleven. Ik werk heel graag, maar ik vind het belangrijk om ook op andere manieren energie op te doen. Ik geniet ervan om buiten te zijn. Wandelen en fietsen zijn mooie manieren om van het buitenleven te genieten. Ook houd ik erg van schilderkunst. Ik verdiep me daar graag in en kan me helemaal verliezen in een mooi museum. Wat ik ook graag doe, is het maken van wijnreizen naar Italië, Frankrijk en Duitsland. Niets zo leuk als een wijnboer bezoeken die je gepassioneerd over zijn wijnen kan vertellen. En dan zijn wijnen proeven en beoordelen natuurlijk. Tot slot noem ik nog mijn passie voor muziek. Vroeger ook actief, maar tegenwoordig luister ik alleen nog heel graag naar muziek. Muziek emotioneert het ene moment en geeft energie op andere momenten. Voor mij geen dag zonder muziek.
Die balans tussen werk en privé maakt ook deel uit van mijn coaching.

Wil je met mij kennismaken en wil je weten wat ik voor jouw persoonlijke situatie kan betekenen? Wil je weten hoe jij ook je ideale situatie kunt bereiken? Bel of mail me dan gerust. Je kunt natuurlijk ook het contactformulier gebruiken.

Ik help je graag, zodat ook jij kunt zeggen dat je Welgeorganiseerd bent.

 
gratis E-book over organiseren

Gratis E-book

Het gratis E-book: ”De 10 beste tips om structuur in je bedrijf aan te brengen.” ontvangen? Vul het formulier in.