21 nieuwe beroepen met toekomst

21 nieuwe beroepen met toekomst

In januari publiceerde de Nationale Beroepengids een overzicht met 21 beroepen die zijn aangemerkt als beroepen met toekomst. Ook het in Nederland opkomende beroep van Professional Organizer is in deze lijst terug te vinden.

‘De aard van ons werk gaat de komende jaren snel veranderen. Dat is in ieder geval een conclusie wanneer we kijken naar de trend van robotisering van beroepen. Niet alleen de taken, maar ook de werkomstandigheden en de samenleving verandert, waardoor er vraag is naar nieuwe vaardigheden en competenties. Dit leidt tot doorontwikkeling van bestaande beroepen en het ontstaan van nieuwe beroepen. Hieronder vind je een greep uit de nieuwe of vernieuwde beroepen, functiegroepen of beroepsgroepen waar een goed toekomstperspectief wordt verwacht.’ (bron: website Nationale Beroepengids)

Het beroep van Professional Organizer is dus één van de beroepen die in de lijst wordt genoemd als beroep van de toekomst. Over dit beroep schrijft de Nationale Beroepengids:

‘Een Professional Organizer adviseert en begeleidt personen die meer structuur, overzicht en orde in hun tijd en ruimte willen hebben, zodat zij met meer plezier, rust en ontspanning zich kunnen richten op hun dagelijkse activiteiten. Op particulier gebied kan je dan denken aan een thuis-organizer, een jongeren- of een senioren-organizer. Er zijn ook Professional Organizers die zich richten op mensen met een beperking of hoarding. Naast particulieren kan de Professional Organizer ook bij bedrijven advies en begeleiding geven over hoe hun werknemers de werkzaamheden beter en efficiënter kunnen inrichten. Deze Professional Organizers richten zich op de werkplek, timemanagement en/of financiën. De vraag naar de Professional Organizer neemt toe en komt in verschillende vormen terug, dus dit beroep biedt perspectief.’

Er wordt inderdaad steeds vaker een beroep gedaan op een Professional Organizer. Misschien is dit voor jou een eerste kennismaking met de mogelijkheden die een organizer je kan bieden. Wil je méér weten en wil je weten wat ik voor jou kan doen in jouw specifieke situatie?

Neem dan contact met mij op